Onze producten

STILLER, SCHONER, KRACHTIGER

Home/Onze producten

Onze producten

Een complete aandrijflijn bestaat uit de elektrische motoren, batterijen in beschermende behuizing en alle benodigde sensoren en controllers en andere elektrische voorzieningen. De ontwikkeling van de aandrijflijnen wordt door New Electric Marine zelf gerealiseerd. Ook de assemblage en behuizing van onze hoogwaardige lithiumbatterijen zijn in eigen beheer ontwikkeld. Alle producten voldoen aan – of overstijgen – de hoogste veiligheidseisen en certificeringen.

Elektromotoren

New Electric Marine heeft verschillende elektrische aandrijflijnen voor de commerciële scheepvaart ontwikkeld. Deze kunnen worden ingezet als 100% elektrisch of als hybride (diesel-elektrische) toepassing. De elektrische aandrijving is bij uitstek geschikt voor het varen in milieuzones, uiteenlopend van werkschepen in de Amsterdamse binnenstad tot rondvaartboten in natuurgebieden.

Lees meer

Batterijen

Bij de keuze van accu’s of (lithium)batterijen voor maritieme toepassingen zijn veel uiteenlopende afwegingen nodig. Moderne batterijen zijn goed voor 2000-4000 ontladingen. Dat betekent dat ze bij dagelijkse belasting wel zo’n tien jaar meegaan. Met snellading zijn ze in 2 uur weer vol. Wij leveren batterijcapaciteit van 10-200+ kWh. De assemblage en behuizing zijn in eigen beheer ontwikkeld. Dit kan iedere vergelijking met andere energieopwekking glansrijk doorstaan.

Lees meer

Software

New Electric Marine levert ook de besturings- en beveiligingssoftware voor onze producten, van nieuwbouw tot ombouw.

Lees meer

Zonnepanelen

Er waren al talloze zonnepanelen verkrijgbaar, maar geen enkele voldeed aan de eisen van New Electric Marine, met als doelstelling ‘meer voor minder’. Deze worden nu – volgens onze eigen specificaties – in China vervaardigd: goedkoper én beter.

Lees meer

Certificering

Eisen aan veiligheid zijn op het water extra belangrijk. De gevaren voor de bemanning kunnen aanzienlijk zijn, door de kwetsbare omgeving liggen elektrische schokken tot straling en brand- en explosiegevaar op de loer.

Lees meer