Software

Software

De elektrificatie van een vaartuig of werkboot brengt een indrukwekkende lading aan sensoren en controlesystemen met zich mee, van nieuwbouw tot ombouw, 100% elektrisch of met een hybride diesel-elektrische uitrusting. Uiteraard leveren we alle noodzakelijke besturings- en beveiligingssoftware, in een (bedrieglijk) overzichtelijk dashboard. U heeft onder alle omstandigheden inzicht in de status van de accu’s (restcapaciteit, actuele afname, kwaliteit, temperatuur), de loop van de stroom (laden-ontladen), eventuele verschillen in bak- en stuurboord en er gaat een alarm indien er onvoldoende restvulling wordt gemeten. Het display kan worden aangevuld met signalerings- en alarmfuncties tot (SMS-)notificaties voor vulling van de verschillende tanks en/of aansturing van pompen tot noodzakelijk onderhoud. De software-oplossingen worden dedicated ontwikkeld door onze business partner Engilutions.

Contact

Intuïtieve bediening van het dashboard

Een overzichtelijk dashboard draagt bij aan de veiligheid van de bemanning. Of er nu wel of niet iemand aan boord is, het systeem ‘slaapt nooit en houdt voortdurend de wacht’. Afhankelijk van de situatie kunnen verschillende schermen worden getoond, waaronder:

 1. Bedrijfsstatus (geen voortstuwing, zeilend, in de haven)
 2. Energiemonitoring
 3. Batterijmanagement
 4. Alarmsystemen

Het hoofdscherm blijft overzichtelijk en biedt alle noodzakelijke informatie voor normale bedrijfsvoering aan boord. Met heldere iconen op het dashboard kan geschakeld worden naar de diepere systemen. Geen ingewikkelde teksten, maar intuïtieve bediening.

Energiemonitoring voortstuwing

De batterijcapaciteit wordt benut voor aandrijving en voor bediening van overige machines en energievoorzieningen. De iconen geven duidelijk aan welke informatie de subschermen bieden. Dieper in het systeem wordt gespecificeerd de status gemeld voor bak- en stuurboord, snelheid of drukmetingen. Achter de schermen wordt ook een historisch overzicht gemonitord.

Batterijmanagement

Het batterijmanagementsysteem geeft niet alleen de actuele status weer van de verschillende batterijpakketten, maar kan desgevraagd ook opgeven wat restcapaciteiten of – tijden zijn. Richtwaarden zijn bijvoorbeeld:

 • Minimum/maximum temperaturen per batterij
 • Minimum/maximum voltage
 • Ladingsstatus

Totaalcommunicatie

Het systeem kan tot maximaal 500 soorten signalen verwerken en waarschuwen zodra bepaalde veiligheidswaarden worden benaderd (geen onmiddellijke actie noodzakelijk), bereikt (waarschuwing) of zelfs overschreden (activering alarm). Afhankelijk van de situatie (varend/niet varend) kunnen bepaalde systemen in- of uitgeschakeld worden en kunnen gericht de juiste personen geïnformeerd worden, per signaal of SMS-notificatie. Het is zelfs in te stellen wie er aan de knoppen mag zitten en of er een reactie vereist wordt als het alarm wordt geactiveerd.

Van software tot hardware en interfaces.

Alle software wordt op maat gemaakt, waarbij we uiteraard rekening houden met de beschikbare hardware en de noodzakelijke interfaces. Er is geen standaarduitrusting op dit terrein. Neem voor meer informatie over mogelijkheden gerust contact met ons op.

Neem vrijblijvend contact op

WAAROM NEW ELECTRIC MARINE?

 • Volwaardig gesprekspartner en adviseur, dankzij actuele know-how uit bedrijfsleven

 • Meedenken in transitiemogelijkheden en -beperkingen

 • Gecertificeerd voor alle toepassingen, op land én water

 • Bewezen expertise in zware toepassingen voor werkverkeer

 • 40 jaar ervaring

Neem een kijkje

New Electric Marine maakt ieder schip geschikt voor elektrische aandrijving, met een passende oplossing voor elk project: hybride of met 100% elektrische krachtbron.