Onze partners2021-07-15T13:16:43+01:00

Onze partners

Home/Over ons/Onze partners

Onze Partners

Onze Business Partners zijn onmisbaar voor het verwezenlijken van onze duurzame ideeën en de wensen van de opdrachtgevers van New Electric Marine. Hun kracht ligt in de focus op hun specialistische disciplines, of het nu de hypergespecialiseerde software is of hun dagelijkse ervaring in de wereldhavens van Antwerpen, Amsterdam en Rotterdam. Zij zijn ook een beetje de ogen en oren van New Electric Marine in de snel wisselende omstandigheden en mogelijkheden ‘buiten’.

Engilutions

Eric Winters is software-expert en oprichter van Engilutions in Appelscha. Hij heeft zijn strepen verdiend met grootscheepse projecten: tankers, kraanschepen en zeeschepen. Hij weet dus dat een schipper andere informatie nodig heeft dan een landrot. Hij ontwierp het eerste totaalpakket voor het besturings- en alarmeringssysteem voor de Pieter Kruiswijk voor Waternet. Het resultaat is oogstrelend, van uitzonderlijke finesse en werd de maatstaf voor certificering. Je kunt ingrijpen voordat het fout gaat. Niet alleen geeft het display in één oogopslag de stand van alle sensoren in de boot weer, maar de PLC initieert ook vervolgstappen. Wordt bijvoorbeeld de temperatuur in de accu’s te hoog, dan wordt het vermogen gelimiteerd en dus de snelheid teruggebracht. Ook als er niemand aan boord is werkt het systeem door. Dus niet alleen een alarm in de machinekamer in een afgelegen deel van een haven, maar een sms-bericht naar de juiste ontvanger. Opdrachtgevers hebben vaak een voorkeur voor een specifiek merk voor apparatuur. Geen fluitje van een cent met alle verschillende procedures, maar een expert als Eric Winters draait er zijn hand niet voor om.

“Ook als je er niet bij bent, wordt er op tijd ingegrepen door de PLC”

Eric Winters | Engilutions

Tideman Boats

Alle Tideman (werk)boten zijn onverwoestbaar. Dat is hun bestaansreden. Het is geen wonder dat Bruno Tideman en Dick Gilles eenzelfde visie hebben op innovatie. Zoals Bruno het samenvat: “Innovation is about improving what’s bothering you. For me: vulnerable boat materials in rough environments. That bothered me, tremendously.”

Inmiddels is er een naadloze samenwerking voor op maat gebouwde tenders, werkboten en loodsboten, die onderhoudsarm opereren in de wereldhavens van de wereld. Allemaal uitgevoerd in HDPE (High Density PolyEthyleen). In Middenmeer zien veel van deze vaartuigen het levenslicht. Liefkozend worden de Tideman boten ook wel de ‘John Deere op het water’ genoemd. Gemaakt in iedere gewenste uitvoering, met de meest geschikte aandrijving en voortstuwing: buitenboordmotoren of inboard, elektrisch, hybride, hydrojet, met of zonder boegschroef, enzovoorts. Maar altijd met dezelfde eigenschappen: uitzonderlijk drijfvermogen, onzinkbaar, vrijwel onderhoudsvrij, duurzaam. Kijk voor de 10 specifieke eigenschappen van HDPE en alle mogelijkheden op de website van Tideman.

“Innovation is about improving what’s bothering you. For me: vulnerable boat materials in rough environments. That bothered me, tremendously.”

Bruno Tideman – Tideman Boats

Blog

Onze klanten

“Dick en Anne staan open voor innovatie en weten precies wat ze doen”

Jan Luteijn | Sleepdienst Luteijn

“Elekrisch transport over water is niet alleen een goed alternatief, maar vooral het schoonste alternatief”

André Krijger| PK Waterbouw

“Nooit meer buiten in de dieseldampen, maar volledig emissieloos. Bovendien heerlijk rustig”

De bemanning van de Pieter Kruiswijk | Waternet

Ga naar de bovenkant