Dezelfde prestaties bij elektrische aandrijving als bij dieselen

Dezelfde prestaties bij elektrische aandrijving als bij dieselen

Home/Actueel/Dezelfde prestaties bij elektrische aandrijving als bij dieselen

De technische mogelijkheden voor elektrificatie groeien met de dag. Stel je voor: een werkboot, ca. 9 meter lang, 3 ton gewicht en een 300 pk diesel. Deze haalt met gemak 35 knopen. Bij New Electric Marine kunnen wij diezelfde prestaties behalen met een elektrische aandrijflijn en een set lithiumbatterijen. Ja, je leest het goed: 35 knopen bij hetzelfde gewicht. Vaar jij op relatief groot water, dan is elektrisch varen inmiddels een reële optie.

Meer comfort bij dezelfde prestaties

Per jaar verbeteren de prestaties van (lithium)batterijen met ca. 3%. Sinds wij met deze techniek actief zijn bij New Electric Marine zijn de verschillen dus aanzienlijk. De ervaring van de gebruikers zijn dan ook heel positief: geen fossiele brandstof, geen lawaai, geen stank. En dezelfde prestaties in kracht en snelheid.

Vaartijd vergelijkbaar met laadtijd

Langzamer varen vergt minder capaciteit van de batterijen. Een uur varen op volle kracht doet een forse aanslag op de batterijcapaciteit. Dus, ook al is het makkelijk om 35 knopen snelheid te behalen met 110 kWh, het bereik met lagere snelheden is aanzienlijk groter.

Voor velen is het niet nodig om – bij eerdergenoemde lengte en gewicht – zo snel te varen, temeer daar al vanaf zo’n 15 knopen een dergelijk schip planeert. Afhankelijk van het vaargebied en het gebruik is het overstappen op elektrische aandrijving steeds aantrekkelijker. Zeker als er een snellader gehanteerd kan worden voor relatief korte afstanden. Een kwartiertje varen staat dan gelijk voor een kwartiertje bijladen.

Ook met passagiers

Voor personenvervoer – denk aan taxibootjes of veerdienst – is de veiligheid extra belangrijk. We zijn er trots op dat de aandrijflijnen van New Electric Marine over alle keurmerken beschikken. Met de huidige trend in brandstoffenprijzen is het overstappen op elektrisch een reële optie, met een zeer redelijke terugverdientijd van de investering. We praten je graag bij over de mogelijkheden.

De capaciteit van de toegepaste technieken – in termen van zuiniger, efficiënter en meer vermogen – verandert per dag. Bij New Electric Marine leveren we maatwerk voor de beste prijs-kwaliteitverhouding voor elektrisch of hybride varen voor alle werkzaamheden. Blijf op de hoogte van de jongste ontwikkelingen via onze website of neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Plan een vrijblijvende afspraak, bel me terug.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook

2021-11-03T21:28:48+01:00
Ga naar de bovenkant